« Ghostzilla - näkymätön selain | Pääsivu | Johnatan Iven haastattelu »

22.11.2005

Kommentit

Pirkka

Mietin vain, että miten kampanja täyttää vaikkapa WOMMA:n (www.womma.org) WOM-määritelmän:

Word of mouth: The act of consumers providing information to other consumers.

Word of mouth marketing: Giving people a reason to talk about your products and services, and making it easier for that conversation to take place.

Jos tavoitteena on markkinoida uutta, hienoa WOM-opusta, niin metsään mentiin niin lujaa kuin vain päästiin. Ei kovin hyvää markkinointia kirjalle, sanoisin.

Puhuvatko ihmiset itse kirjasta?
Miten markkinoija pystyy kääntämään negatiivisen palautteen itselleen eduksi?
Miten markkinoija teki keskustelusta helpompaa?
Miksi markkinoija ei halunnut ottaa osaa keskusteluun?

Niin paljon kysymyksiä ja niin paska kampanja.

MinnaR

Henk.koht. närkästyn tässä pissikamppiksessa (loistava termi :-) myös siitä, että "toisintamalla" - kuten Noste idean varastamista kutstuu - Animal Protectionin alkuperäisen kampanjan Noste ja Talentum osoittavat myös hyvin linjakkaasti mikä on heidän kantansa eläinten kiduttamiseen. Kiva juttu, sillä voi edistää meidän kirjamyyntiä!

MUSTI

Nosteen sivulla on selitetty mitä sissimarkkinointi tarkoittaa:

"Sissimarkkinointi tarkoittaa perinteisestä poikkeavia markkinoinnin keinoja.

Kun mitäänsanomattomat mainokset eivät enää toimi, markkinoijalla on valittavanaan kaksi reittiä:

Hän voi valita joko vahvasti tunteisiin vetoavan lähestymisen tai
hän keskittyy äärimmäisen asialliseen, järkeen vetoavaan markkinoinnin tapaan.

Esimerkki ihmisten tunteisiin vaikuttavasta lähestymisestä on Nosteen Turkisvienti-kampanja, joka suututti pääkaupunkiseudun koiranomistajia marraskuussa 2005."

Tästä pitää ilmeisesti ymmärtää, että kampanjan tavoite olikin suututtaa koiranomistajat. Olen samaa mieltä, ettei mitäänsanomattomat mainokset ole kovinkaan toimivia, mutta onneksi on olemassa myös niitä toisenlaisia mainoksia, joilla voidaan vedota ihmisten tunteisiin.

Onko viha ainoa tunne jolla on Nosteen mielestä mitään mitattavaa arvoa?

Nyt taitaa olla aika turha mennä kenellekään asiakkaalle mennä puhumaan sissikamppiksista, koska tuskinpa tässä maassa kovinkaan monta mainostajaa ole, jotka haluavat samanlaisia tuloksia kuin Turkisvienti Oy. Kiitos tästäkin.

Pirkka

Koska olen jo aiemminkin ilmoittautunut huumorintajuttomaksi ja tällaista luovaa, tunteisiin vetoavaa mainontaa ymmärtämättömäksi, niin en voi muuta kuin ihmetellä, mitä näistä kolmesta, mainonnan kansainvälisten periaatteiden artikla 1:n virkkeestä Noste ei ole ymmärtänyt:

"Mainonnan on oltava lain ja hyvän tavan mukaista, rehellistä ja totuudellista. Jokaista mainosta laadittaessa on pidettävä mielessä mainonnan yhteiskunnallinen vastuu ja noudatettava liike-elämässä yleisesti hyväksyttyjä rehellisen kilpailun periaatteita. Mainos ei saa heikentää yleisön luottamusta mainontaan."

Taitaa olla pojilla lukihäiriö. Ainakaan tällainen mainonta ei nosta yleisön luottamusta sissi- tai pissimarkkinointiin.

MUSTI

Oikeassa olet. Itse uskon autenttisuuteen, rehellisyyteen ja vastaanottajan kunnioittamiseen. Eikä tämä tarkoita sitä, että tälläinen toiminta synnyttäisi tylsää markkinointiviestintää oli se sitten perinteistä taikka sissimarkkinointia.

Savion

A very good article. I am sure everyone will like search engine on rapidhshare( http://www.rapidsharemix.com ) files, with its help you will manage to find direct links for download from rapidshare

werty

Hahaha, vanha juttu, mutta vau! Voiko mennä noin pahasti pointti ohi?

"koska tuskinpa tässä maassa kovinkaan monta mainostajaa ole, jotka haluavat samanlaisia tuloksia kuin Turkisvienti Oy."

Haha, trololololololollooooo.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.